Samlelån - Få styr på din gæld

Kære Kunde

Det er med tungt hjerte, at vi har besluttet at afvikle bankens aktiviteter og dermed stopper vi for udlån. Det betyder, at du ikke længere kan ansøge om et nyt lån.  Er du allerede kunde, har det ingen betydning for dit lån på nuværende tidspunkt. Vi holder åbent, og fortsætter med at holde åbent for dig og vores øvrige kunder, så længe I har en konto i banken.

Læs mere og find svar her

Få hjælp til at samle dine lån og spar flere tusinde kroner om måneden

Det får du med et Samlelån:

  • Saml alle dine lån og kreditter hos én låneudbyder
  • Som udgangspunkt en bedre (samlet) rente
  • Større rådighedsbeløb hver måned

Låneudbyderen samler og indfrier som regel alle dine eksisterende lån og kreditter, så du slipper for besværet med at kontakte hver enkelt låneudbyder, hvor du har et låne eller en kredit.

Et Samlelån kan ofte være en billigere løsning frem for flere små lån. Ved at samle dine lån ét sted, sparer du fx gebyrer hos andre låneudbydere, og du vil med al sandsynlighed opleve at få flere penge til dig selv – hver måned.

Billede af sparegris og kvinde i baggrund

Spar penge - og få et bedre overblik

Et Samlelån er til dig med mange dyre lån, der ønsker at samle dine lån i ét billigere lån. Når du samler dine eksisterende lån i ét lån, kan du spare penge hver måned. Du får også bedre overblik over din økonomi, når du samler din nuværende gæld hos én kreditor.

Fordelene ved et Samlelån:

Du kan få et større rådighedsbeløb

Der er ofte mange penge at spare ved at samle alle eksisterende lån i ét Samlelån. Et større rådighedsbeløb hver måned giver lidt mere luft i budgettet - og måske får du endda mulighed for at spare lidt op til uforudsete udgifter.

Du kan lægge et overskueligt budget

Når du samler dine lån, bliver dit budget mere overskueligt, da du kun har én ydelse til én kreditor hver måned. Det kan gøre det nemmere for dig at lægge et godt budget og holde overblikket på din økonomi.

Du kan få udbetalt ekstra kontanter

Når du ansøger om et Samlelån, har du ofte mulighed for at få en kontantudbetaling oveni lånet. Måske har du brug for lidt ekstra til uforudsete udgifter, eller måske er der noget, du drømmer om at realisere i dit hjem.

Sådan gør du:

  1. Beregn og ansøg om et Samlelån (fx via en sammenligningsside som enten Lendo, Lendme, Sambla el.lign.)
  2. Husk at få alle dine lån med som fx: banklån, billån, sofa købt på afbetaling, kontokort mv.
  3. Når du har indsendt din ansøgning, modtager du kort tid efter tilbud fra flere låneudbydere.

#Tip! Det er en god idé, hvis du ansøger om et Samlelån med din samlever eller ægtefælle. Det er ikke et krav, at I skal være to ansøgere, men det øger sandsynligheden for en godkendelse af lånet.

En sammenlægning af dine lån giver god mening, da det holder dine faste udgifter nede og giver dig et bedre overblik over din daglige økonomi. Saml dine eksisterende lån i dag.

 

Hjælp til at finde dine lån?

Få styr på din gæld med et Samlelån

Inden du ansøger om et Samlelån, kan du med fordel skabe dig et overblik over din samlede gæld. Har du to eller flere lån, er der typisk mange penge at spare ved at samle dem i ét lån. Hvis du har mange forskellige kreditorer, kan det være svært at bevare overblikket, og du kan derfor med fordel lave en liste over dine forskellige lån og kreditter. Et simpelt skema med en kolonne til kreditorernes navn, dit månedlige afdrag, restgælden på lånet (og evt. rente og månedlige gebyrer for hvert lån) kan hjælpe dig med at skabe overblik.

Så har du mange dyre lån, kan du gå fra flere månedlige ydelser hos mange forskellige kreditorer til ét månedlig afdrag hos én bank.

Hjælp til at finde dine lån?

(1) Start hos SKAT

Der findes ikke ét samlet register, hvor du kan se alle de lån (kreditorer), du har – men SKAT er et godt sted at starte. Hos SKAT kan du se, om du har gæld til det offentlige, du kan få et overblik på størrelsen af din gæld, og så kan du se, hvor meget du betaler i renter til banker og finansieringsselskaber.

 

(3) Gæld til familie og venner

Selvom din eksisterende gæld til familie eller venner ikke kan inkluderes i et Samlelån, er det stadig vigtigt, at du inkluderer disse lån i din oversigt, så du sikrer, at du har råderum i din økonomi til at betale dem tilbage.

(2) Tjek dine kontoudtog

Log på din netbank og kig alle dine kontoudtog igennem måned for måned. Her kan du se, hvem du betaler af til, hvor meget og hvor ofte. Hvis du af den ene eller anden årsag ikke betaler af på alle dine eksisterende lån, vil de selvfølgelig ikke fremgå på kontoudtogene.

Sådan ansøger du om et Samlelån

De fleste udbydere af Samlelån har gjort det muligt at ansøge om et Samlelån online. Oftest udfyldes et ansøgningsskema, hvor du skal angive, hvor du har dine nuværende lån. Her er det vigtigt, du husker at få alle dine lån med – uanset om de er taget som kassekredit, på et kreditkort eller som et almindeligt forbrugslån.

Desuden skal du også angive nogle personlige oplysninger, så du kan kreditvurderes af den nye låneudbyder. Når det hele er udfyldt, sender du ansøgningsskemaet online og kan derefter afvente svar.

Det kan være en god idé at indhente et tilbud på Samlelån fra flere låneudbydere, så du kan sammenligne dem og finde det billigste Samlelån.

Ofte stillede spørgsmål om Samlelån

    Hvor mange penge kan jeg spare?

    Når du samler dine eksisterende lån ét sted, kan der være en del penge at spare og op til flere tusinde kroner hver måned. Besparelsen er dog meget individuel og afhænger af størrelsen på din gæld, dine nuværende lånevilkår og antallet af kreditorer.

    Hvad er et Samlelån?

    Samlelån betyder, som navnet også antyder, at du samler alle dine lån hos én låneudbyder. Det kan være relevant at samle dine lån, hvis du har mange små lån fordelt hos flere forskellige udbydere, da du så også skal betale gebyrer for alle disse lån. Samtidig kan det være svært at overskue sin gæld, når den er fordelt ud på flere forskellige lån.

    Hvad er fordelen ved et Samlelån?

    Når du vælger et Samlelån, er det vigtigt at understrege, at du ikke vil kunne nedbringe din gæld. Du vil derimod sandsynligvis kunne spare på gebyrerne, da der ikke er provision og lignende, der skal betales flere gange. Samtidig kan Samlelån give dig et bedre overblik over din økonomi, da du kun har ét lån at forholde dig til, og kun skal kommunikere med én låneudbyder. Oftest sørger udbyderen af Samlelånet for at indfri dine nuværende lån, så du ikke selv skal gøre det.

    Hvorfor kan jeg ikke få et Samlelån?

    Det er sjældent, at det kun skyldes én årsag, og da en kreditvurdering er en helhedsvurdering, som er baseret på flere forskellige faktorer, kan det være svært at præcisere årsagen.

    Hvordan finder jeg det bedste Samlelån?

    Du bør undersøge, om der er andre låneudbydere, der også tilbyder Samlelån og derudfra vurdere, hvem der kan tilbyde dig det bedste Samlelån. Pris og troværdighed er en god pegepind, når du skal vælge bank.

    Skal jeg indsende en masse dokumentation?

    Som udgangspunkt skal du ikke indsende en masse dokumentation, da en ansøgningsproces forløber online og låneudbyderen formentlig vil bede om samtykke til fx SKAT og din primære bank for at lave en samlet kreditvurdering.

    Kan jeg optage et Samlelån uden kreditvurdering?

    Nej, det er et krav, at alle banker skal foretage en kreditvurdering af dig og en eventuel medansøger for at kunne tilbyde dig et lån.

    Er lånet med fast eller variabel rente?

    Det vil fremgå af kreditaftalen, men de fleste lån er som udgangspunkt med variabel rente.

    Hvor hurtigt bliver mine lån samlet?

    Det kommer an på den enkelte låneudbyders proces og hvor lang tid de er om at håndtere en ansøgning om Samlelån.

    Hvordan beregner jeg et Samlelån?

    Du kan beregne dit Samlelån på låneudbyderens hjemmeside.

    Kan jeg ansøge, selvom jeg står i RKI?

    Du kan ikke ansøge om Samlelån trods RKI. I det hele tager er det svært at optage lån eller få finansieret forbrugsgoder, hvis du står registreret i RKi. Hvis du står i RKI, skal du sørge for at udrede din sag med RKI, før du kan låne penge.